Interpretul Ion Suruceanu a fost internat într-un spital din Chișinău

Interpretul moldovean Ion Suruceanu este internat în secția terapie intensivă a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, informație confirmată de purtătorul de cuvânt al instituției, Marina Zibliuc, scrie Realitatea.md

„Confirmăm oficial că domnul (n.r. Ion Suruceanu) este internat la SCR”, a declarat Zibiliuc.

Alte detalii despre starea interpretului nu au fost oferite.

Ion Suruceanu s-a născut în 1949, în satul Suruceni, raionul Ialoveni. Interpretul și-a început activitatea profesională în 1968, în calitate de solist al formației vocal-instrumentale ”Noroc”, condusă de Mihai Dolgan, în care a activat până în anul 1970.

Ulterior, a activat în diferite colective muzicale. A fost interpret al Ansamblului de muzică ușoară ”Bucuria”(1970-1973), al formațiilor ”Contemporanul (1974) și ”Real” (1990-1993) și a colaborat cu Orchestra de muzică simfonică și de estradă a Radioteleviziunii Naționale (1974).

Ion Suruceanu a fost implicat și în viața politică din țară. La alegerile parlamentare din 1994 a candidat pe lista Partidului Democrat Agrar şi devine deputat în Parlamentul Republicii Moldova, deţinând funcţia de vicepreşedinte în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, cultură şi mass-media. Datorită aportului considerabil adus ţării în domeniul muzicii, în 2004, Ion Suruceanu este decorat cu „Ordinul Republicii”.

Total
0
Shares
Total
0
Share