Alte știri

Intervenție chirurgicală incredibilă! O femeie de 49 de ani a primit fața unei tinere de 21 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Premieră medicală în Italia! Medicii au reușit primul transplant facial. Trei ani s-au pregătit pentru această intervenție complexă care a durat 27 de ore. Beneficiarul este o pacientă în vârstă de 49 de ani care suferă de o boală genetică a mușchilor.

Donatoarea este o tânără de 21 de ani care a murit într-un accident de mașină. Pe lângă piele, țesutul cartilaginos și mușchii faciali, familia a fost de acord și cu donarea rinichilor și a ficatului. Transplantul de la Roma este al unsprezecelea din Europa, cele mai multe au fost efectuate în Franța. La nivel mondial au fost reușite până în acest moment 50 de astfel de intervenții.

Ziarele din Italia au dezvăluit, de asemenea, că medicul chirurg care a efectuat transplantul câștigă 2.000 de euro pe lună, cu mult sub media din Italia sau cea din Franța, unde chirurgii pot câștiga și 5.000 de euro pe lună. „Pasiunea contează mai mult decât orice cauză financiară, faptul că acum pacientul va putea deschide ochii și va putea zâmbi din nou nu se compară cu nimic”, a spus medicul într-un interviu pentru La Repubblica.
loading...

Comments are closed.