Intervenție în forță la Nisporeni unde erau organizate lupte ilegale între câini

Polițiștii anunță reținerea a șapte bărbați din România și a unuia din Republica Moldova pentru cruzime manifestată față de câini. Aceștia au organizat la marginea orașului Nisporeni lupte ilegale între câini, ca urmare fiind mutilați cinci patrupezi. Pentru anihilarea activității infracționale a celor 40 de participanți și spectatori din Moldova, Bulgaria și România, autoritățile din Moldova au făcut o echipă comună de investigații cu cele din statul vecin, sub egida Eurojust.

Oamenii legii au intervenit însoțiți și de veterinari. Aceștia au acordat asistență medicală la fața locului și au preluat pentru îngrijiri cinci câini care s-au ales cu diferite leziuni în cadrul luptelor ilegale.

Câinii sunt de rase din Asia Centrală – Volcodav, Cangal și altele. Proprietarii acestora se înregistrau pentru participare la campionate ilegale de luptă contra taxei de 100 de euro).

Concomitent acțiunilor de urmărire penală din Moldova, în cadrul echipei comune de investigații, au avut loc peste 20 de percheziții și în România – în județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Hunedoara, Timiș și Argeș, pentru deconspirarea tuturor participanților.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în Moldova luptele ilegale între câini se desfășoară în lipsa unei legi de protecție a animalelor, ceea ce reduce din duritatea pedepsei pentru această activitate. Codul Contravențional prevede o amendă ce variază între 60 și 120 de unități convenționale pentru persoanele fizice. Totodată, potrivit Codului Penal, cruzimea față de animale sau torturarea care a cauzat mutilarea sau decesul lor se pedepsește cu amendă de la 750 la 1350 de unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de la 1 la 3 ani.

Total
0
Shares
Total
0
Share