Actual

INTERVIU // Noul șef al CNA: Sunt sigur că vom recupera o parte din activele scoase din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Corupția macină în continuare multe zone ale societății moldave, iar deturnarea banului public perpetuează sărăcia. De aceea, combaterea corupției trebuie să rămână un obiectiv major nu doar al CNA, ci al întregii societăți, a declarat Europei Libere, Directorul Centrului Național Anticorupție Iulian Rusu, care dă asigurări că anticorupția redevine o prioritate.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Iată câteva dintre ideile acestui interviu:

– Statistic vorbind, sunt în jur de 350 de cauze în cadrul Direcției Generale Urmărire Penală, cauze active care sunt instrumentate împreună cu colegii procurori.

– Pe cauzele active avem 31 de persoane care se află în arest preventiv la Penitenciarul nr. 13, plus mai avem trei persoane care la moment sunt reținute și stau în izolatorul CNA.

– Dosarul fraudei bancare, cazul laundromatului rusesc sau cazul dosarului denumit generic Metalferos, dar și alte dosare de rezonanță mai sunt instrumentate și trebuie să aibă o finalitate, iar această finalitate e în mâinile justiției.

– Aparent este mult mai ușor să devalizezi sistemul decât să recuperezi bunurile sechestrate.

– Marea majoritate a activelor pe care am aplicat sechestru la moment se află pe conturi trezoreriale speciale și dacă este vorba despre active nefinanciare asupra lor sunt aplicate interdicții de tranzacționare, ele nu pot fi vândute.

Interviul integral poate fi citit pe cna.md

loading...

Comments are closed.