Interzis românilor! Mai multe state le-au închis granițele din cauza numărului mare de infectări

Creșterea numărului infectări cu noul coronavirus din România, în ultimele zile, a atras atenția peste hotare. Cinci state europene au interzis accesul românilor din cauza numărului crescut de cazuri din ultimele zile. România se plasează în acest moment pe locul 3 în Europa la incidența cazurilor noi de coronavirus, după Suedia și Portugalia, scrie magnanews.ro

Cinci state europene refuză să primească cetățeni români, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus de la noi din ţară. Este vorba în special despre ţările nordice, dar situaţia s-ar putea extinde în curând.

Țările care au interzis accesul românilor din cauza numărului crescut de cazuri sunt Estonia, Danemarca, Norvegia, Finlanda și Malta.

Ultima țară care a impus restricții românilor este Danemarca, care a anunțat că nu mai primește români, deși până acum România făcea parte din zona verde. Atenție mare dacă vă doriți să mergeți în vacanță în perioada următoare pentru că nu toate țările primesc români și nu toate suportă cheltuielile cu carantina sau izolarea. Doar Grecia și Cipru plătesc aceste costuri medicale și de cazare.

Claudia Țapardel a vorbit la Antena 3 despre interzicerea românilor în mai multe state europene: „În momentul de față libertatea de mișcare a persoanelor este îngrădită din cauza regulamentelor și a directivelor care există din partea Organizății Mondiale a Sănătății. Toate statele membre au luat măsuri pentru a restricționa circulația persoanelor. Eu cred că acest număr ridicat de cazuri se datorează și faptului că a crescut numărul testărilor”.

Citește și: VIDEO // Un chelner din California a refuzat să deservească o clientă fără mască și a primit un bacșiș de peste 60 000 de dolari

Total
0
Shares
Total
0
Share