Politic

Întorsătură de situație! Dodon recunoaște că a călătorit pe banii lui Șor!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Igor Dodon recunoaște că a călătorit împreună cu liderul Partidului Politic ȘOR, primarul degrevat de Orhei Ilan Șor și că anterior erau apropiați, inclusiv familiile lor. El a făcut aceste declarații la Accent TV, după ce Ilan Șor a declarat într-o conferință de presă că i-a finanțat campanii electorale lui Dodon, i-a organizat călătorii peste hotare pentru care Dodon nu a achitat nimic și că șeful statului a beneficiat de mai multe serviciu oferite de Ilan Șor.  

Fiind întrebat într-o intervenție în direct despre declarațiile lui Ilan Șor, Dodon a recunoscut că se cunosc demult și că au călătorit împreună.

„Pe Ilan îl știu de prin 2009-2010. E dintr-o familie normală. Ne întâlneam cu familiile. Împreună am fost undeva”, a declarat Dodon, citat de deschide.md.

Amintim că luni, 4 februarie, Ilan Șor a declarat că Igor Dodon i-a amenințat familia, încercând astfel să facă presiuni asupra liderului Partidului Politic ȘOR.

„Șeful statului, Igor Dodon, mi-a amenințat familia, soția și copilul, transmițând că vor avea probleme serioase în Rusia. La rugămintea sa, patronii săi politici și FSB vor crea aceste probleme deschizând dosare penale inventate”, a anunțat Ilan Șor.

Ilan Șor a calificat drept „straniu” faptul că Dodon a recurs la asemenea amenințări, având în vedere relațiile lor anterioare. În context, Ilan Șor a remarcat că nu o dată Igor Dodon a zburat cu avioanele lui Ilan Șor, inclusiv la Moscova, s-a folosit de mașinile și casele lui Ilan Șor.

„Am zburat împreună în diferite orașe cu avionul meu. Am mers la Monaco la un meci de fotbal și ca unui prieten apropiat i-am creat condiții foarte bune. Nu aș fi vorbit despre asta, așa cum m-a rugat, dacă nu ar fi fost aceste amenințări la adresa familiei mele, pe care sunt gata să o apăr cu orice preț, inclusiv cu prețul distrugerii relațiilor cu Igor Dodon”, a declarat Ilan Șor.

Totodată, el i-a amintit lui Dodon că i-a acordat și sprijin financiar semnificativ, inclusiv în 2 campanie electorale, la fel cum a făcut și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, de care acum Dodon „s-a lepădat, sau poate îl va amnistia, așa cum i-a promis”.

Ilan Șor a avertizat că dacă Igor Dodon nu va înceta presiunile asupra sa și a familiei sale va face public mai multe detalii despre Igor Dodon „de care acesta ar prefera să nu-și amintească”.

loading...

Comments are closed.