Alte știri

Intoxicația de la Liceul Internat cu Profil Sportiv: 20 de elevi se simt rău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Caz ieşit din comun la Liceul Municipal Internat cu Profil Sportiv din sectorul Buiucani al Capitalei. În jur de 20 de elevi, din clase diferite, au acuzat aseară şi azi dimineaţă simptome de vomă, greaţă, ameţeli şi dureri de burtă, transmite Telegraph.md, cu referire la Publika.md

Deocamdată, nu se cunoaşte dacă este vorba despre o intoxicaţie alimentară, în condiţiile în care specialiştii spun că în acest caz copiii ar fi trebuit să aibă şi febră. Administraţia instituţiei de învăţământ neagă faptul că produsele consumate de elevi ar fi fost alterate.

Directoarea liceului spune că totul a început aseară, când primii doi elevi s-au simţit rău. Ea respinge cu vehemenţă versiunea că elevii s-ar fi intoxicat la şcoală şi spune că toată mâncarea preparată este întotdeauna proaspătă.

„Primul semnal a fost aseară, doi copii care erau la antrenament pe terenul de fotbal au manifestat vomă şi dureri în burtă. Apoi am rugat diriginţii să ia legătura cu părinţii şi spre dimineaţă erau deja mai mulţi copii care au manifestat aceleaşi simptome”, a menționat Maria Gabuja, directorul Liceului municipal cu profil sportiv.

Un părinte spune că şi copilul lui s-a simţit rău aseară: „Copilul a vomitat aseară. Dar dimineaţa când s-a trezit, se simţea bine şi l-am adus la şcoală. Acum copilul nu se simte rău, parcă”.

O altă mamă, copilul căreia a avut aceleaşi simptome, susţine că a discutat cu mai mulţi părinţi din clasă şi au ajuns la concluzia că elevii s-ar fi intoxicat de la nişte curmale pe care le-au mâncat. Copiii le-au povestit părinţilor că fructele aveau un gust ciudat.

„Toate simptomele au apărut ieri după ce copiii au consumat un anumit fruct, ar fi mâncare curmale. Copiii au spus că fructele aveau un gust specific. De patru ani de când copilul merge aici, niciodată nu au fost aşa probleme, copiii sunt hrăniţi bine aici, de două ori pe zi”, a povestit femeia.

Am vorbit la telefon și cu alți părinți, care susțin că copiii lor au început să se simtă rău spre seară, după ce au frecventat instituția. Aceștia spun că ei s-ar fi intoxicat după ce au luat masa la școală. De dimineaţă, la faţa locului au venit reprezentanţi de la Direcţia Educaţie pentru a vedea care este situaţia. Aceştia ne-au spus că au fost prelevate probe pentru a vedea care este cauza intoxicaţiei copiilor şi că acum aceştia se află toţi acasă.

„Este vorba despre o intoxicaţie alimentară, dar cazul abia se investighează. Noi suntem la faţa locului de dimineaţă, când s-a aflat despre cazul dat. Este aici şi ANSA şi Centrul Naţional de Sănătate Publică. Am verificat alimentele, toate sunt calitative, cu termenul necesar, totul este în regulă”, a declarat Coralia Babcenco, reprezentant Direcţia Educaţiei.

Au fost alertaţi şi specialiştii de la Centrul Naţional de Sănătate Publică, care însă au refuzat să vorbească cu echipa noastră.

În acest caz a fost deschisă o achetă pentru a investiga toate circumstanţele.

Începând de astăzi, ANSA va desfășura Campania a II-a de vaccinare antirabică a vulpilor. Ce trebuie să cunoască cetățenii

loading...

Comments are closed.