Alte știri

Într-un magazin din Chișinău au fost introduse case inteligente! Cumpărătorii pot să își scaneze singuri marfa

Pinterest LinkedIn Tumblr

O reţea de supermarketuri din ţară a instalat şase case de marcat inteligente la care oamenii pot scana şi plăti singuri cumpărăturile. Totuși, moldovenii le privesc cu scepticism, preferând casele obișnuite, unde ești deservit de casier.

Principiul de funcționare a acestei case inteligente este că, cumpărătorii trebuie să scaneze singuri produsele, să urmărească indicaţiile de pe ecran şi să achite cu cardul. Deşi nu este nimic complicat, unii evită să folosească această casă, pentru că s-au obişnuit să fie deserviţi, transmite Publika.md

Persoanele care folosesc acest serviciu, spun că procedura este una foarte simplă și comodă. În special, administratorii îndeamnă cumpărătorii să folosească casele self checkout când sunt cozi mari la casele obițnuite. Oamenii însă nu se grăbesc la acestea, spunând că la casa obișnuită, e mult mai eficient și mai sigur.

Astfel de case de marcat sunt amplasate deocamdată într-un singur magazin din Capitală. Fiecare casă este dotată cu un sistem video intelectual care oferă în timp real și în timpul trecut să fie monitorizate toate plățile ce au fost efectuate la casele date.

Casele de marcat de tip self-checkout au fost inventate în anii `90, iar primul aparat a fost instalat într-un magazin din New York. Potrivit datelor oficiale, în 2013 existau 191 de mii de astfel de dispozitive în toată lumea.

loading...

Comments are closed.