Alte știri

Într-un raion din Moldova: Un elev din clasa a treia a fost filmat cum e abuzat sexual de un coleg

Pinterest LinkedIn Tumblr

Clipe de coșmar pentru un minor de 10 ani, elev în clasa a III-a într-un liceu dintr-un raion al Republicii Moldova. Băiatul a fost supus unor acțiuni cu caracter sexual comise de către colegul său de clasă, scrie Unimedia. Întreaga scenă a fost filmată și transmisă pe unele chat-uri închise ale elevilor pe o platformă de mesagerie online. Astfel, cazul a ajuns la profesori care au semnalat imediat poliția. 

Victima aflându-se într-o clădire nefinalizată cu alte persoane, a fost abuzată sexual de către colegul său de clasă. Poliția a fost sesizată peste 2 zile de la eveniment, de către directorul educativ al liceului, după ce pe o rețea de socializare (WhatsApp), într-un grup comun, ar fi apărut imagini de la caz. Contactat telefonic, ofițerul de presă al IGP a menționat că pe acest caz a fost deschis un proces penal. „La moment, se stabilesc toate circumstanțele. Sunt audiați părinții, colegii, profesorii și suspectul. Ulterior, dacă acesta va fi găsit vinovat, părinții urmează să fie sancționați contravenţional”, a declarat Mariana Bețivu.

 
De menționat că, potrivit poliției, victima este caracterizată pozitiv din partea instituţiei de învăţământ cu rezultate bune la învăţătură. Băiatul se află în grija bunicii. Tatăl său este plecat la muncă în străinătate, mama fiind decedată.
 
Cât despre suspect, acesta, potrivit poliției, este educat în familie monoparentală de către mama sa și este caracterizat negativ din partea instituţiei de învăţământ. Din informațiile prezentate, băiatul ar fi agresiv și are absenţe nemotivate. Ceea ce ţine de rezultatele la învăţătură, acestea ar fi scăzut în ultima perioadă.
 
 
În cazul în care un minor a devenit martor sau victimă a abuzului și explotării sexuale, Centrul Internaţional „La Strada” a lansat platforma www.siguronline.md. Totodată, puteți apela la 0 22 758 806 – Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii CNPAC, care promovează dreptul copiilor la protecţie împotriva oricăror forme de violență, îndreptându-şi acţiunile spre informarea, sensibilizarea şi motivarea societăţii în vederea stopării relelor tratamente faţă de copii.
loading...

Comments are closed.