Actual

Întrunirea guvernelor Republicii Moldova și României. Ce acorduri urmează a fi semnate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu un mesaj dedicat întrunirii Guvernului Republicii Moldova cu reprezentanții Cabinetului de miniștri ai României, programată pentru sfârșitul săptămânii curente, vineri 11 februarie la Chișinău, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel șefa statului a anunțat ce acorduri urmează să fie semnate între cele două state, în cadrul ședinței comune celor două Guverne.

„Ziua de luni începe cu vești importante – la sfârșitul acestei săptămâni, la Chișinău va avea loc ședința comună a Guvernelor Republicii Moldova și României. Cu acest prilej, vor fi semnate o serie de acorduri și protocoale de colaborare pe mai multe domenii. Între acestea, acordul privind construirea unui nou pod peste Prut la Ungheni, programul de asistență financiară nerambursabilă de 100 de milioane de euro și eliminarea tarifelor de roaming. Avem o șansă unică să implementăm proiecte de importanță majoră pentru țara noastră. Mulțumim României, care dovedește încă odată solidaritate și generozitate față de cetățenii Republicii Moldova”, se arată în comunicatul președinției.

Amintim că, ședinţe comune între Guvernele Republicii Moldova şi României au fost organizate și în 2012, la Iaşi şi Bucureşti, în 2015 – Neptun şi în 2017 – la Piatra Neamţ.

loading...

Comments are closed.