Externe

Inundații din Franța: Cinci persoane au murit, după ce trei salvatori s-au prăbușit cu elicopterul

Pinterest LinkedIn Tumblr

Trei angajați ai serviciului de urgență au murit după ce elicopterul cu care se deplasau pentru o misiune de salvare în sudul Franței, unde inundațiile au făcut două victime, s-a prăbușit în apropiere de Marsilia, relatează Hotnews. Coasta Mediteranei franceze a fost lovită de ploi puternice săptămâna trecută care au dus la inundații și întreruperea transportului, scrie Libertatea.ro

Elicopterul de salvare EC145 a pierdut contactul radio și pe radar cu controlorii în timp ce se îndreptau spre comuna Le Luc din departamentul Var din sud-estul Franței.

Corpurile celor trei ocupanți ai elicopterului au fost găsite la 00.30 GMT, a declarat ministrul de Interne.

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a trasat o paralelă între cei trei angajați cu cei 13 soldați francezi uciși săptămâna trecută în Mali în timp ce luptau cu militanții islamiști care sunt omagiați luni la Paris.

Christophe Castaner: „În timp ce Franța se pregătește să deplângă 13 dintre soldații săi care au murit servindu-și națiunea, țara noastră pierde trei eroi de zi cu zi care și-au dat viețile pentru a proteja cetățenii Franței. ”

Oficialii locali au relatat de asemenea moartea a două persoane care au fost luate de inundații.

 

loading...

Comments are closed.