Externe

Inundațiile fac prăpăd în Turcia, Rusia, SUA și Japonia. Câți oameni au murit până acum

Pinterest LinkedIn Tumblr

În timp ce sud-vestul Europei se confruntă cu un val de căldură care a adus temperaturi de peste 40 de grade Celsius, în Turcia un oraş întreg a fost devastat de inundaţii.

Este vorba despre Bozkurt, iar locuitorii nu şi-au revenit încă după dezastrul care i-a lovit. Bilanţul morţilor se apropie de 60, şi încă mai sunt persoane dispărute.

În nordul Turciei, orașul Bozkurt, aflat în apropierea Mării Negre, a fost devastat de inundații. Puhoaiele au distrus case, au rupt podurile și au luat zeci de mașini. Cel puțin 55 de oameni și-au pierdut viața, iar salvatorii caută încă supraviețuitori printre ruine.

Mehmet Hadimi Derin, localnic: “Sunt localnic. Mașina mea e pe aici, într-un subsol. Am venit să aflu ce s-a întâmplat cu ea, dar fără succes. Mi-am pierdut speranța”.

Taner Kışlalı, localnic: “N-am ce să mai spun. Parcă a venit apocalipsa. Eram în magazinul meu. Am primit un telefon că s-a rupt digul și în cinci minute magazinul era inundat”.

Peste 4.500 de pompieri și salvatori participă la operațiunile de căutare din regiune. Localnicii speră că unii dintre cei dispăruți sunt încă în viață, sub mormanele de resturi.

Pe malul opus al Mării Negre, regiunea rusă Kuban a fost afectată, la rândul ei, de inundații. Potrivit autorităților, peste 1.500 de case au fost inundate în timpul ploilor din ultimele zile. Peste 20 de sanatorii și hoteluri au avut de suferit.

Viktor Troyanovskiy, purtător de cuvânt al EMERCOM Rusia, Departamentul Crimeea: “Am creat bariere artificiale, diguri temporare în calea șuvoaielor. Am reușit să scoatem apa din aproape toate casele inundate în zona asta”.

În centrul Japoniei, ploile torențiale au provocat alunecări de teren în mai multe regiuni. Echipele de salvare au fost solicitate la o casă îngropată de valul de nămol, unde 8 persoane rămăseseră captive. Operațiunea de salvare a avut succes, iar sinistrații au fost evacuați.

Un scenariu similar a avut loc și în statul american Arizona, unde inundațiile provocate de ploile abundente din ultimele ore au dus la moartea a cel puțin două persoane. O femeie în vârstă a fost luată de viitură, în timp ce o altă persoană și-a pierdut viața când mașina în care se afla a fost înghițită de puhoaie. Câteva zeci de persoane au fost salvate cu bărcile de pompieri, iar autoritățile locale au declarat stare de urgență în zona afectată.

loading...

Comments are closed.