Alte știri

Învățați limba franceză! Emmanuel Macron intenționează să schimbe limba de bază a Uniunii Europene

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Franței, Emmanuel Macron planifică să întoarcă limbei franceze statul de limbă oficială în instituțiile sociale și politice în UE. Statut pe care limba franceză îl avea înainte de aderarea Marii Britanii la UE, transmite The Wall Street Journal. 

După cum transmite publicația, o astfel de măsură poate fi aplicată pe fundalul negocierilor Regatului Unit de a părăsi UE. Liderul francez a chemat membrii uniunii să revină la regulile care erau până la anul 1973, când anume limba franceză era de bază.

Limba engleză niciodată nu era atât de importantă la Bruxelles cum este acum, când negociem Brexit-ul, totuși dominarea lui nu este inevitabilă.”, a declarat Macron.

Se presupune că această poziție este susținută de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, născut în Luxemburg. În perioada de față, limba engleză este oficială pentru 12.8% din locuitorii UE, iar după Brexit va deveni limbă oficială doar în două state membre, Irlanda și Malta, unde trăiesc în sumă 1.2% din locuitorii Uniunii Europene. Cu toate aceste, limba engleză rămâne cea mai studiată limbă străină în instituțiile de învățământ din statele membre ale UE, iar 81% din documentele oficiale din UE sunt scrise în engleză.

Referendumul de Brexit a avut loc la data de 23 iunie 2016. Majoritatea celor prezenți la vot au susținut inițiativa ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. Brexit-ul propriu zis ar trebui să aibă loc la data de 29 martie 2019.

loading...

Comments are closed.