Economic

Investigație Rise: Magazinele „Ocean Fish” aparțin unui membru PSRM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un proaspăt consilier socialist din orașul Sângera, mun. Chișinău, deține de doi ani o firmă înregistrată în Insulele Virgine Britanice (BVI), controlată anterior de un om de afaceri român. Datele apar în #PanamaPapers II, o nouă scurgere de date de 1,2 milioane de documente obținute de publicația germană Suddeutsche Zeitung și distribuite prin intermediul International Consortium of Investigative Journalists.

Dmitrii Dologan a preluat mandatul de consilier în mai 2018, după demisia unui ales local. În informațiile făcute publice de Consiliul electoral de circumscripție Sângera, Dologan apare ca student și agent de comerț la Blue Shark SRL, firmă care îl ca fondator pe Ion Busuioc și care activează în Moldova sub brandul Ocean Fish din România.

Ocean Fish, companie importantă de pe piaţa de semipreparate din peşte, fructe de mare şi peşte congelat din România și Moldova, e deținută de omul de afaceri Ilie Busuioc. Dar între Dmitrii Dologan și Ilie Busuioc mai este o legătură: un offshore din BVI. E vorba de Blue Shark Ltd.

Acum doi ani, după ce numele lui Ilie Busuioc a apărut în lista persoanelor care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca, omul de afaceri a reacționat imediat, atât printr-un comunicat, cât și prin cedarea companiei.

Investigația integrală pe rise.md

Dmitrii Dologan, psrm, igor dodon, ocean fish
Dmitrii Dologan
loading...

Comments are closed.