Alte știri

Investițiile în suburbii, discutate la nivel de municipalitate. Ce spune Ion Ceban

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general și edilii de suburbii au discutat proiectele, ce urmează să fie implimentate în 2021 în satele din componența capitalei.

Potrivit primarului general Ion Ceban, la prima rundă de discuții au participat primarii din Durlești, Sîngera, Băcioi, Trușeni, Condrița, Ghidighici.

Edilii localităților au propus proiectele care urmează să le implementeze și să primească finanțare.

„Unele proiecte vor continua, altele vor fi nou inițiate, precum reparaţia şcolilor şi grădiniţelor, investiţii în infrastructura drumurilor de acces și proiecte de aprovizionare cu apă şi canalizare în suburbii.

În acest an ne propunem să oferim pentru proiectele de infrastructură din suburbii – o sumă mai mare din buget. Astfel, dacă în acest an către suburbii au mers circa 100 mil. lei, pentru anul viitor preconizăm să direcţionăm către localităţile din componenţa municipiului Chişinău, cu 15% mai mult”, a declarat Ceban.

De precizat că deja în buget sunt planificaţi 85 mil. lei pentru diverse proiecte şi 30 mil. pentru Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, care va interveni pe domeniul de infrastructură a drumurilor de acces.

„Dacă reușim să aprobăm proiectul banii oferiți pentru suburbii va fi o cifră record, în comparaţie cu alocările din toți anii. Chișinăul reprezintă și suburbiile, astfel, dorim să dezvoltăm uniform municipiul”, a conchis primarul.

loading...

Comments are closed.