Invitro Diagnostics nu ar fi achitat la stat impozite de peste 3,3 milioane de lei. PCCOCS se adresează la CA Chișinău

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a contestat la Curtea de Apel Chișinău încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care a anulat reluarea urmării penale în privința Invitro Diagnostics (potrivit zdg.md), una din cele mai mari instituții medicale private de diagnostic din țară.

Potrivit procurorilor PCCOCS, Invitro Diagnostics nu ar fi achitat la stat impozite de peste 3,3 milioane lei, în perioada 2016-2018. Mai exact, evaziunea fiscală s-ar fi produs prin manipularea memoriei echipamentelor de casă și control instalate la instituția vizată.

Acum, instanța de judecată a anulat atât ordonanța procurorului-șef interimar PCCOCS de reluare a urmăririi penale, cât și ordonanța procurorului general interimar care a respins contestarea avocatului Invitro Diagnostics. Prin urmare, eforturile de reluare a urmăririi penale ce urmează a fi examinate la Curtea de Apel Chișinău au drept scop efectuarea întregului set necesar de investigații și acțiuni de urmărire penală în vederea probării faptelor cercetate și încasării în folosul statului a pretinsului prejudiciu cauzat.

Contactați telefonic pentru o reacție, reprezentanții Invitro Diagnostics au solicitat să fie întrebați prin email.

Între timp, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, instituția vizată se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Total
0
Shares
Total
0
Share