Ion Bulgac, candidatul CUB: Voi aduce la Chișinău cel mai mare Festival de muzică urbană de la frontiera de est a Europei

Ion Bulgac, candidatul CUB

Candidatul Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Bulgac promite să aducă la Chișinău CEL MAI MARE FESTIVAL de muzică urbană de la frontiera de Est a Europei și zeci de milioane de euro investiții. Potrivit lui, acest eveniment va poziționa Chișinăul pe harta culturală a Uniunii Europene (UE) și va atrage resurse financiare suplimentare pentru economia locală.

„Aveți cuvântul meu că în anul 2024 aducem la Chișinău un festival de mărimea UNTOLD-ului, NEVERSEA-ului și oricărui alt festival capabil să ne pună cu adevărat pe harta culturală a UE și să aducă anulat zeci de mii de turiști și zeci de milioane de euro investiții. Știm exact cum, cu cine și unde asta se poate întâmpla și deja avem anumite angajamente stabilite.”, a spus candidatul CUB la funcția de primar al capitalei.

În anul 2019, pentru Cluj, UNTOLD a atras aproximativ 372 mii de participanți din peste 120 de țări, generând venituri de peste 120 de milioane de euro. Aceste venituri au avut un impact direct asupra industriei hoteliere, cu o creștere semnificativă a cererii de camere de cazare și a prețurilor medii pe timpul festivalului.

De asemenea, numărul locurilor de muncă temporare create pentru personalul de evenimente, securitate, catering și transport a fost în jur de 4.000. În plus, festivalul a stimulat vânzările pentru magazinele locale, restaurante și serviciile de taxi, consolidând în același timp poziția orașului Cluj ca destinație turistică de top în Europa de Est.

Totodată, Ion Bulgac se arată convins că tinerii pot și merită mai mult. „Generația părinților și a buneilor noștri au decis pentru noi cum trebuie să arate orașul în care trăim noi. Cred că a venit ziua în care tinerii sunt responsabili să decidă pentru tineri. În Chișinău suntem astăzi peste 140 mii de persoane cu vârsta de până în 35 de ani. Cu un minim efort putem să luăm nu doar Primăria, dar și orașul înapoi și cred că este de datoria noastră să facem asta”, a conchis Ion Bulgac.

Total
0
Shares
Total
0
Share