Alte știri

Ion Ceban a dezvăluit ce se va întâmpla cu Piața Centrală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit cu clarificări în ce privește Piața Centrală și ce se va întâmpla cu aceasta în viitor. Astfel, edilul a declarat că piața nu va fi închisă, dar va fi modernizată, relatează Telegraph.md

„Din totalul teritoriului de 5,5 hectare, pe care este amplasată piața, 2 hectare sunt în mâini private, din cauza administrației proaste a conducerii anterioare al Primăriei. Noi venim cu un concept de modernizare, cu propuneri noi pentru oameni, iar aceste schimbări nu-i vor afecta, dar din contra.”, a declarat primarul.

Ion Ceban a afirmat că cei peste 5 mii de oameni, care lucrează acolo, nu vor rămâne fără locuri de muncă și că scopul Primăriei este de a moderniza Piața Centrală, care reprezintă un punct comercial important pentru întreaga republică și este amplasat chiar în centrul capitalei.

„Zilnic, întreprinderea municipală este vizitată de circa 30 de mii de persoane, iar ținând cont de starea tehnică actuală a gheretelor și locurilor comerciale, dar și de condițiile sanitaro-igienice precare, acest punct comercial poate deveni un focar de infecții. Ne dorim o piață modernă, amenajată, igienizată, în care să nu existe loc pentru corupție și monopol. Concept de modernizare a Pieței Centrale este plasat pe site-ul primăriei Chișinău și este propus pentru discuții publice. În final vrem să avem o zonă de comerț cu un sistem de management bine pus la punct la nivel organizațional, unde comercianții vor activa în condiții decente, iar cumpărătorii vor putea procura în mare parte producție autohtonă.”, a mai declarat primarul capitalei.

Citește și: Programul „Prima Casă” a ajuns la 4281 de beneficiari. Alte 9 contracte urmează a fi semnate în curând

 

loading...

Comments are closed.