Oficial

Ion Ceban a inspectat șantierul de pe strada Dante Alighieri. Când va fi gata aceasta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că strada Dante Alighieri, din sectorul Botanica se află în reparație, urmând a fi reabilitat tronsonul: str. Cetatea Albă și șos. Muncești, de cca 250 metri lungime și 7 metri lățime. Lucrările sunt executate de serviciile municipale specializate, din sursele financiare ale unei companii de construcții, care a edificat în preajmă un complex de blocuri de locuințe.

Primarul general, Ion Ceban, a inspectat astăzi șantierul, pentru a se asigura de buna desfășurare a lucrărilor de reparație a străzii.

Edilul a ținut să menționeze că în capitală mai sunt destule străzi care necesită reabilitare, astfel că preocuparea autorităților locale este de a reuși să repare cât mai multe drumuri. „A fost luată decizia de a repara integral strada Dante Alighieri, care era deteriorată, pentru că aici nu s-a intervenit de mai mulți ani. Acum oamenii se vor putea bucura de încă o stradă amenajată. Străzi bune înseamnă confort pentru automobiliști, transport public care respectă orarul de circulație, în beneficiul cetățenilor și pentru dezvoltarea economiei”, a mai declarat Ion Ceban.

Până în prezent au fost executate lucrări de pregătire, precum defrișarea arborilor bătrâni și bolnavi, reabilitarea rețelelor de apeduct și canalizare, ridicarea la cotă a fântânilor de vizitare etc. De asemenea, zilele trecute a fost frezat asfaltul degradat, au fost montate borduri noi și construit un perete de sprijin, pentru prevenirea degradării fundației carosabilului.

În continuare se intervine pentru finalizarea lucrărilor de instalare a bordurilor, după care va fi așternut și compactat stratul de pietriș și în final strada va fi asfaltată. Totodată, în zonă va fi amenajată o parcare pentru automobile.

Lucrările vor fi finalizate în două săptămâni.

loading...

Comments are closed.