Ion Ceban, candidatul MAN: “Vatra va intra într-o nouă etapă de dezvoltare în următorii ani”

După un șir de proiecte sociale și de infrastructură, realizate în ultimii patru ani în orașul Vatra, suburbia va intra într-o nouă etapă de dezvoltare în următorii ani. Obiectivele propuse de MAN au fost discutate de liderul formațiunii, Ion Ceban, cu candidatul MAN la funcția de primar în Vatra, Denis Danila.

În cadrul unei prezentări, echipa MAN din suburbie și-a asumat public un șir de proiecte. Este vorba despre reconstrucția acoperișului existent al blocurilor grădiniței – creșă nr.193, amenajarea parcului și plajei lacului Ghidighici, asfaltarea cartierului nou, modernizarea iluminatului stradal din oraș, schimbarea statutului gimnaziului din oraș prin reorganizarea în liceu, transport public mai modern, mai confortabil și mai calitativ, asfaltarea drumului între străzile Grădinelor și Ion Vatamanu.

Echipa MAN își mai propune amenajarea și reînnoirea curților blocurilor, sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea câinilor, contractarea antrenorilor pentru formarea echipelor de fotbal la stadionul multifuncțional, continuarea proiectului „Cantina socială” pentru susținerea persoanelor aflate în dificultate, construcția mini-stadionului pe teritoriul gimnaziului Vatra, amenajarea stațiilor de așteptare a transportului public la începutul or. Vatra și în Cartierul Nou, instalarea limitatoarelor de viteză, darea în exploatare a sistemului de canalizare în Cartierul Nou și multe altele.

Amintim, printre realizările municipalității în ultimii ani în orașul Vatra se numără construcția stadionului multifuncțional, izolarea termică a grădiniței Nr. 193 și reabilitarea pavilioanelor instituției, reconstrucția unui bloc pentru a majora numărului locurilor disponibile pentru copii, amenajarea accesurilor pietonale în grădinița 193, construcția străzii Grădinilor dintr-un cartier rezidențial cu circa 60 de case, darea în exploatare a Centrului de Sănătate, construcția rețelelor de canalizare pe mai multe străzi.

De asemenea, a fost înnoit și suplimentat parcul de autobuze care circulă pe ruta nr. 16, ce face legătura dintre suburbia Vatra și orașul Chișinău, s-a mai făcut modernizarea tuturor terenurilor de joacă din Vatra, asfaltarea străzilor Tinereții, Fântâniței, Podgorenilor, construcția străzii Lacului din cartierul nou. Totodată, au fost realizate și unele proiecte sociale destinate familiilor social-vulnerabile și inițiative pentru dezvoltarea tinerilor și copiilor.

Total
0
Shares
Total
0
Share