Alte știri

Ion Ceban cere ca să fie luate măsuri cu privire la maidanezi: Un copil a fost mușcat de câine pe o stradă din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de prezența câinilor vagabonzi din capitală și a cerut oamenilor legii să ia măsuri. Reacția acestuia vine după ce săptămâna trecută un copil a fost mușcat de câine pe o stradă din capitală, iar incidentul a fost filmat.

„Sunt cei care lucrează la Azil și solicit să fie prezentat un raport care este situația în ultima perioadă. Am impresia că în oraș sunt mulți iubitori de câini și anti-iubitor de oameni, mai ales de copii. Mă refer la ultimul caz, când un copil săptămâna trecută a fost atacat și mușcat, iar așa zișii apărători sau dus în ogradă și îi spuneau mamei că pate copilul a zădărând câinii și poate nici nu ei lau mușcat, când în video se vede clar. Acești activiști care depășesc anumite limite din mare apărare și cu riscul că poate muri cineva, poate să fie verificați și de polițiști? Se mai întâmplă că pe la șantiere, fabrici la fel sunt șatre de câini, să fie analizate aceste locuri să fie luați la evidență acești câini, că după ce se termină stroica, câinii rămân pe stradă.

Așa dar solicit raport și repet, este o problemă mai multe decât cronică. Sper că pas cu pas să reușim să o rezolvăm”, a precizat edilul.

Primarul afirmă că din video se vede clar. „Lucrurile nu pot degenera în continuare. Este vorba de sănătatea copiilor. Și toate argumentele care fluieră în jurul primăriei, eu cred că noi trebuie să avem o altă abordare”, a punctat acesta.

Ion Ceban a cerut până miercuri să se vină cu un plan în acest sens. „Mai sunt șmecheri care din suburbii care aduc câinii în oraș. Rog suportul poliției și dacă se adeverește, vă rog, suport maxim. Noi suntem foarte toleranți, atâta timp cât aceste subiecte nu vizează copiii și oamenii”, a conchis Ceban.

loading...

Comments are closed.