Alte știri

Ion Ceban cere conducerii MAI sa revadă mecanismul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul capitalei, Ion Ceban a venit cu unele precizări referitor la evacuarea automobilelor parcate ilegal, transmite Telegraph.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, Ceban spune că:

Acțiunile sunt gestionate în totalitate de către Ministerul Afacerilor Interne, conform deciziei de Guvern și în urma unei licitații de contractare a unei companii responsabile de acest proces.

A primit mai multe reclamații de nemulțumire din partea cetățenilor în acest sens, astăzi, și a avut o discuție cu ministrul Pavel Voicu.

Crede că această practică este binevenită, doar că până la oferirea unei alternative pentru cetățeni, trebuie de aplicat o primă etapă.

A vorbit despre amendarea șoferilor, care parchează ilegal pe trotuare și încurcă la deplasarea pietonilor, mamelor cu cărucioare, a personelor cu probleme locomotorii și amendarea acelor șoferi care parchează pe străzile magistrale și încurcă la traficul rutier, creând ambuteiaje.

A solicitat ministrului Pavel Voicu și am căzut de acord ca evacuarea mașinilor să nu fie efectuată la această etapă în curțile blocurilor.

Între timp, a comunicat ministrului că Primăria Chișinău este în proces de adoptare a conceptului pentru parcări, se lucrează foarte mult.

„Totodată, ne-am propus ca împreună cu APP să găsim terenuri în centrul orașului, unde vom putea amenaja locuri de parcare.

La fel, vom amenaja şi parcări de tipul – parking lift, prima de acest fel o vom amenaja împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei.”, a declarat Ceban.

FLASH // Alți 10 moldoveni au pierdut lupta cu COVID-19

loading...

Comments are closed.