Ion Ceban cere guvernării PAS să nu organizeze proteste, ci să ofere finanțare pentru crearea grupelor cu program prelungit

Ion Ceban, liderul MAN, primarul general al municipiului Chișinău, cere guvernării PAS să nu vină cu proteste, dar să ofere finanțare pentru crearea grupelor cu program prelungit. Replica a fost dată după anunțul Fracțiunii PAS despre organizarea unei măsuri de protest în fața Primăriei Chișinău.

“Primiți colindătorii?!” PAS organizează un protest la ușa Primăriei Chișinău

“Dați Chișinăului ce este al Chișinăului și nu avem nevoie de un bănuț de la voi!

Cerem Guvernului și conducerii PAS să nu vină cu proteste, dar să ofere finanțare pentru crearea grupelor cu program prelungit pentru toată țara, inclusiv Chișinău.

Toate Administrațiile Publice Locale își doresc acest lucru, dar fără finanțare de la buget este complicat ca Primăriile să supraviețuiască cu bănuții pe care îi oferiți voi.

Plus, ați pus pe umerii primăriilor cheltuieli neprevăzute la rata inflației de 29%.

Batem recordul la acest capitol, țara cu cea mai mare rată a inflației.

Primăria Chișinău nu închide grupele și nu manipulați oamenii, dar se lasă să activeze la dorința profesorilor și părinților, așa cum se făcea și până acum în Chișinău.

Faceți pentru toată țara egal și oferiți surse egal pentru toate primăriile, inclusiv pentru Chișinău.

Dorința conducerii PAS este să falimenteze Primăria Chișinău și să nu reușească să-și acopere cheltuielile dar nici să realizeze proiecte pentru Chișinău.

Voi furați chișinăuienii și le sunteți datori.

Chișinăul contribuie semnificativ la formarea bugetului de stat și virează 23 miliarde de lei, dintre care doar 13% sunt redirecționați înapoi către municipiu.

Voi sunteți datori Chișinăului și nu fluturați cu cifre și nu manipulați oamenii.

De ce nu protestați la guvern împotriva voastră – că ați închis universități, școli, spitale, servicii și multe altele ați lăsat de izbeliște?”, a declarat Ion Ceban.

Acuzați de “ipocrizie”, consilierii din Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău anunță o măsură de protest în fața Primăriei Chișinău, care este planificată pentru ziua de mâine, ora 12:00. Ei susțin că edilul capitalei închide grupele cu program prelungit.

Total
0
Shares
Total
0
Share