Alte știri

Ion Ceban: Chișinăul a pierdut miliarde de lei din cauza sutelor de terenuri vândute „pe sub masă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Potrivit datelor Curții de Conturi, a instituțiilor specializate, a diferitelor ONG-uri și a experților, în ultimii ani, din cauza vânzării de terenuri cu o suprafață totală de peste 670 de hectare, municipalitatea a pierdut miliarde de lei. Declarațiile aparțin primarului general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operaționale a serviciilor municipale.

El a mai adăugat că cu acești bani se pot face multe în Chișinău – repararea unor trotuare, drumuri, curți de case și multe altele.

„Permiteți-mi să vă reamintesc că în urmă cu câțiva ani a existat un incident cu fostul primar al Chișinăului, – apoi urechea lui a suferit, – când sute de parcele de teren aparținând orașului au fost date pentru o bănuți. Și acum municipalitatea are probleme cu cei care, după ce au primit și ilegal o autorizație anterioară, construiesc pe astfel de situri. În plus, peste 30 de terenuri alocate anterior pentru construcția parcărilor cu mai multe etaje au fost în cele din urmă construite cu case. Nici o parcare nu a apărut pe ele”, a spus primarul general.

Primarul capitalei și-a exprimat regretul că nimeni nu a fost pedepsit pentru aceste înșelăciuni, inclusiv penal, în ciuda tuturor cererilor făcute de actuala administrație a capitalei.

Reamintim că în 2020, municipalitatea a vândut 15 terenuri în zona construită a municipiului la o licitație de terenuri în valoare totală de 43,41 milioane de lei, iar prima licitație din 2021 a adus 34,5 milioane de lei în bugetul orașului.

loading...

Comments are closed.