Alte știri

Ion Ceban, despre activitatea consilierilor din CMC: Mie mi se pare irelevant că iau 3300 de lei pentru o singură zi de lucru. Dar medicii și profesorii cu ce sunt mai prejos?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că membrii Consiliului Municipal iau peste 3000 de lei pentru o zi de ședință. Într-o emisiune de la Moldova 1, Ceban afirmă că această sumă este prea mare, atâta timp cât medicii și profesorii trebuie să muncească mult mai mult pentru a obține echivalentul.

„Eu cred că oamenii trebuie să cunoască unele detalii din culisele Primăriei sau a CMC-ului, pentru că mai ales în perioada care a fost acum nu de mult. S-au intensificat acuzațiile, s-au împrăștiat tot felul de etichete. Da, într-adevăr există consilieri care ridică sume de bani enorme și nu fac nimic. Mie mi se pare irelevant că iau 3300 de lei pentru o singură zi de lucru, atunci când un medic sau un profesor departe nu ridică acești bani pentru mult mai mult efort depus.

Cu 10 mii de lei sau 3 mii de lei pentru reprezentare în consiliul de administrare, unde practic nu faci nimic. Sunt și întreprinderi falimentare. Sunt foarte mulți polemici sterile. Dacă să scoateți tot grosul din toată polemica făcută acolo, nu e prea mult. De la partea de responsabilitate și la partea de aplicabilitate, pentru că oamenii m-au votat ca și pe mine să faceți propuneri eficiente.

Eu am renunțat să merg la ședințele CMC cred că de prin luna iulie, pentru a da posibilitatea oamenilor să se expună cât ei vor acolo. Am venit când au fost proiecte importante. Sunt proiecte pentru oameni care le-am votat”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că problema constă în viitoarele alegeri parlamentare anticipate.

„Înțelegeți care este problema. Problema este în aceea că cel mai probabil că unii intuiesc pe bună dreptate că vom avea alegeri anticipate în acest an. Or, în aceste condiții, există mai mulți oameni care cred că cu cât e mai rău, cu atât e mai bine. Eu văd foarte multe discuții pe rețelele de socializare cu critica față de Primărie, dar haideți să fie și o critică constructive. În 2020, Chișinăul a avut cele mai multe proiecte implementate de o dată de la Independență până în prezent”, a punctat edilul.

Amintim că Ion Ceban a declarat anterior că sunt consilieri în CMC care primesc 26 mii de lei pentru diferite activități în cadrul Primăriei Chișinău.

loading...

Comments are closed.