Alte știri

Ion Ceban, despre etapa de lucru asupra PUG-ului. Cine se face vinovat că specialiștii din România nu au mai continuat munca asupra proiectului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Planul Urbanistic General este la etapa a doua. Acum specialiștii din Federația Rusă lucrează la strategia de dezvoltare a capitalei, documente care va fi gata curând. Cel puțin asta a spus primarul general Ion Ceban în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Edilul s-a referit și la compania din România, care ți-a retras propunerea.

„Cel mai straniu că cea mai mare pretenție a fost de București. Cei cu care urma să lucrăm veneau cu un suport de aproximativ de 10 milioane de lei, rușii la fel cu un suport foarte mare pentru, tot pentru două documente. Unul strategia de dezvoltare a capitalei, lucru pe care l-am început cu Moscova, și Planul Urbanistic General, care depindea de 2 comisii din CMC. Am fi putut începe aceste lucrări dacă am fi avut avizul. Oamenii de la București au zis că nu sunteți serioși, dacă nu puteți să veniți cu decizia a două comisii. S-a făcut mare tam tam și acum au zis că haideți să planificăm bani în buget. Am planificat 20 de milioane. Am început strategia, este în etapa a doua.

Acest document trebuie să fie parte a PUG-ului. În prezent se lucrează la caietul de sarcini cu privire la PUG și urmează să fie licitat repetat. În decembrie nu am avut participant la această licitație. Eu sper că acum în ianuarie-februarie ar trebui să avem un câștigător. După care trebuie 2-3 luni ca acest caiet să fie realizat. Eu cred că vom putea licita și iniția lucrările în iulie-august. E varianta optimistă”, a declarat acesta.

Edilul a mai punctat că urmează ca săptămâna viitoare să vină specialiștii din Rusia, iar în mai multe ședințe să fie analizați pilonii de dezvoltare economică.

loading...

Comments are closed.