Alte știri

Ion Ceban, despre importanța imunizării cadrelor educaționale: ”Doar așa vom putea reveni din toamnă la şcoală cu prezență fizică”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În prezent, circa 50 de procente din angajații din școli sunt vaccinați, iar din grădinițe circa 51 %. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban, care afirmă că lansarea Campaniei de informare „Vaccinează-te, protejează-ți copiii și viitorul lor”, pentru angajații din instituțiile de învățământ general este o inițiativă de mobilizare pentru vaccinarea populației, informează Today.md

„Ne propunem ca pe parcursul lunii iulie, împreună cu partenerii din domeniul sănătăţii, să informăm cadrele didactice din şcolile şi grădiniţele din toate sectoarele capitalei despre necesitatea vaccinării împotriva COVID-19. La fel, acţiunile planificate au drept scop combaterea miturilor și informațiilor false cu referire la efectele serului. În prezent, serviciile de imunizare împotriva COVID-19 din cadrul instituțiilor medicale primare sunt prestate fără întreruperi. La fel, vă puteţi imuniza la Centrul municipal de vaccinare sau puteţi chema echipa mobilă la domiciliu”, a precizat primarul.

Ceban afirmă că vaccinurile sunt disponibile gratuit.

„Doar prin vaccinarea angajaților din sistemul educațional din municipiul Chișinău vom putea cu siguranță să revenim din toamnă la şcoală cu prezenţă fizică. Haideţi să ne consolidăm eforturile, să acţionăm responsabil şi corect, pentru a atinge imunitatea colectivă şi a reduce numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. Prin respectarea măsurilor de siguranță sanitară și imunizare, putem câștiga timp în lupta cu acest virus și reveni cât mai repede la o viață normală. Protejându-vă pe dumneavoastră, vom proteja şi copiii noştri”, conchide acesta.

Citește și: FOTO // Operațiunea „MAC-2021″ în plină desfășurare. Unde au depistat polițiștii plantele interzise

loading...

Comments are closed.