Social

Ion Ceban, despre imunizare: Este regretabil faptul că astăzi suntem la coada Europei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general Ion Ceban se arată indignat de faptul că în Republica Moldova nu a început vaccinarea și că există foarte multe polemici politice, în timp ce se cere acțiuni ferme. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de astăzi dimineață.

„Este regretabil faptul că astăzi suntem la coada Europei. Indiferent de situație, dar soluția trebuie să fie găsită imediat, pentru medici, pentru profesori, pentru toți cetățenii. Astăzi, conaționalii noștri din oricare țară din lume, nu contează că este ASIA sau Europa, ne arată că pot fi vaccinați. Iar noi avem dispute politice, dezbateri de tot felul, populism nu știu de care fel, în loc să avem o soluție foarte clară. Rog ca această soluție să fie cât mai repede. Aceste dezbateri politice nu pot avea loc când este vorba de sănătatea oamenilor”, a declarat Ceban.

Edilul a mai făcut apel către autoritățile centrale să acționeze logic și să ia în considerare efortul municipalității.

„Vă rugăm foarte mult să nu să se facă recomandări municipalității să închidă spitalele cum ar fi Sfânta Treime. Vă rugăm foarte să fie căutate spitale departamentale, care nu sunt activate și pot fi activate pentru Covid-19. Astăzi sunt bani pe partea de donații, dar și bani alocați prin intermediul Băncii Mondiale pentru infrastructură și pentru echipamente, vă rugăm ca acești bani să ajungă și în Chișinău”, a conchis acesta.

loading...

Comments are closed.