Alte știri

Ion Ceban, despre lupta cu șoferii obraznici: Ce strategie a aprobat Primăria

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă strategie a primăriei pentru a împiedica șoferii să îşi parcheze maşinile pe trotuare. Potrivit primarului general, Ion Ceban, 114 arbuşti de buxus în formă sferică au fost plantaţi în zona verde de pe trotuarul din str. A. Puşkin, în perimetrul str. V. Micle – bl. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

„Aceștia dau un aspect frumos și estetic orașului, dar sunt și un impediment pentru șoferii care se parchează pe gazon. Dacă ideea va fi acceptată de către cetățeni, vom aplica această practică pe întreg perimetrul străzilor Pușkin-Bodoni, dar și pe alte străzi. În paralel, muncitorii din cadrul ÎM ,,Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, au început lucrările de aplicare a fertilizanţilor pe spațiile verzi din capitală”, scrie Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Pentru început, vor fi prelucrați trandafirii din străzile sectorului Râșcani. Condițiile meteorologice sunt tocmai benefice pentru acest tip de lucrări, deoarece înaintea administrării fertilizanților, dar și după o perioadă de la administrare, solul necesită a fi udat, cu scopul asimilării mai bune a preparatului.

„La fel, în proces de amenajare sunt mai multe spaţii verzi din oraş, în cadrul proiectelor începute anul trecut”, a conchis acesta.

loading...

Comments are closed.