Alte știri

Ion Ceban, despre maidanezi: Ceea ce m-a dat jos a fost protestul oamenilor, pentru protecția animalelor în blănuri de nurcă

Pinterest LinkedIn Tumblr

Problema câinilor maidanezi, din nou în atenția primarul general Ion Ceban. Edilul a cerut un plan concret în acest sens.

„Am văzut diferite păreri. Am văzut părinți, care sunt de acord, care nu sunt de acord. Am văzut oameni care văd mai multă securitate, mai puțină securitate. Ceea ce m-a dat jos a fost protestul oamenilor, pentru protecția animalelor în blănuri de nurcă. A fost pur și simplu fantastic. Eu am solicitat un raport, dar nu l-am primit.

A startat proiectul pilot de sterilizare a câinilor maidanezi, în două sectoare. Am vorbit cu colegii de la București, de la Kiev. Mai mult decât atât, să vedem cum putem îmbunătăți situația pe partea legislativă să intervenim cât se poate de rapid, atât la Parlament, cât și în CMC”, a precizat acesta.

Primarul spune că acum sunt 900 mii lei cheltuiți lunar pentru 800 căini.

„Astăzi întreținerea unui câine ne costă mai mult decât întreținerea unei persoane în etate, unui pensionar, cât de cinic nu ar suna.

Acum câinii circulă pe Ștefan cel Mare, se duc, discută ce au de discutat, ai noștri se uită la ei. Degrabă o să vină delagații străine, și un președinte și alt președinte de țară și o să avem un cor de câini. Până miercuri trebuie să avem un plan concret”, a conchis acesta.

loading...

Comments are closed.