Alte știri

Ion Ceban, despre majorarea prețurile la transportul public: Trebuie să oferim mai întâi transport de calitate, după care vom întreba cetățenii cu cât putem majora

Pinterest LinkedIn Tumblr

Municipalitatea suferă pierderi de milioane din cauza transportului public, iar prețul real raportat la cheltuieli ar fi de 10 lei per călătorie la autobuz și peste 5 lei la troleibuze. Mai mult, investițiile în transportul public sunt de în jur de jumătate de miliard de lei, în aceste condiții, Primăria Chișinău spune că ar putea majora nițel prețurile la transport.

„Cheltuim 500 de milioane de lei pentru a întreține aceste două parcuri pentru a compensa diferența dintre cheltuieli. Venit nu este. În COVID cheltuiam aproape 2 milioane de lei pe zi. Sunt 2 stadioane pe zi, în două zile înseamnă un acoperiș de școală reparat integral”, a precizat Ion Ceban.

Totodată, primarul a menționat că prețul la transportul public în Chișinău nu se va majora în perioada următoare, atâta timp cât nu o să fie transport de calitate în capitală. Iar după aceasta, în urma discuțiilor cu cetățenii se va ajunge la un tarif echilibrat.

„Vom discuta cu locuitorii Capitalei cum să recuperăm aproape jumătate de miliard de lei care trebuie investit. Ulterior, vom vedea, trebuie de făcut un calcul la tarife împreună”, a punctat edilul.

loading...

Comments are closed.