Alte știri

Ion Ceban, despre noul centru de vaccinare municipal: 150 de persoane au fost imunizate ieri. Vrem să ajungem la 1000-1200 de persoane vaccinate zilnic

Pinterest LinkedIn Tumblr

159 de persoane din 200 planificate, au fost vaccinate ieri, în prima zi de lansare a Centrului municipal de vaccinare împotriva COVID-19. Celelalte persoane nu s-au prezentat şi urmează să fie incluse în listele suplimentare. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban, astăzi în timpul unui live.

Potrivit edilului, astăzi au fost planificate pentru a fi vaccinate alte peste 300 de persoane.

„Intenţionăm să accelerăm procesul de imunizare pentru a ajunge la 1000-1200 de persoane vaccinate zilnic, atât cât este capacitatea centrului. Pentru vaccinare cetățenilor, Ministerul Sănătății a oferit Centrului municipal de vaccinare 2500 de doze de ser, dar negociem cu autorităţile centrale pentru a suplini cantitatea de vaccin. Am demonstrat că municipalitatea se poate mobiliza rapid şi crea condiţii adecvate pentru funcţionarea primului Centru municipal de vaccinare aniCOVID-19. La fel a fost și în cazul Centrului COVID de la Moldexpo când a fost amenajat în timp record”, a subliniat Ceban.

În doar 5 zile au fost conjugate eforturile tuturor serviciilor municipale şi au fost amenajate căile de acces către centru, instalate suplimentar semne rutiere, bănci şi coşuri pentru gunoi, conectate reţelele electrice, de IT şi de apeduct, plus Centrul a fost creat după toate standardele prevăzute cu ajutorul medicilor specialiști.

„Suntem gata în continuare să identificăm alte locaţii pentru amenajarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, dar şi personal medical”, a conchis acesta.

În bugetul municipal au fost prevăzute surse financiare în acest sens.

loading...

Comments are closed.