Actualitate

Ion Ceban, despre procurarea celor 100 de autobuze pentru capitală: Tare sper ca procedurile legale să fie executate repede

Pinterest LinkedIn Tumblr

Săptămâna trecută, grupul de lucru cu privire la procurarea celor 100 de autobuze s-a întâlnit pentru a discuta următorul plan după ce procedura de licitație s-a încheiat. Cel puțin asta spune primarul general, Ion Ceban, care afirmă că orașul are nevoie de transport.

„Tare sper ca procedurile legale să fie executate repede. Totodată, suntem în căutare de oferte pentru procurarea autobuzelor cu parcurs. Acea redacție a propunerii să fie prezentată joi în ședința CMC”, spune Ceban.

Dacă se determină un câștigări, într-un termen de până la 6 luni de zile, primele autobuze noi vor ajunge la Chișinău. Cel puțin asta declară primarul general, Ion Ceban, potrivit căruia, obiectivul său este transpus în angajamentele făcute în fața cetățenilor.

„Pe data de 2 aprilie au fost verificate toate detaliile, au fost verificate plicurile. Avem 5 ofertanți mari care sunt gata să prezinte autobuzele conform unui preț.

Dacă m-ar fi ascultat consilierii municipali, care sunt foarte gălăgioși. I-am văzut săptămânile trecute că s-au și bătut la CMC. Noi în iunie anul trecut deja am fi avut autobuzele, pentru că nu e mare diferența între oferta de atunci și cea de acum. Acum, am avut o licitație care nu s-a încheiat cu succes. De partea birocratică nu răspundem noi. S-au contestat toți operatorii între ei, s-a propus ceva municipalității, municipalitatea nu a fost de acord cu acest lucru și a fost relansată procedura de licitație. Azi avem toate șansele să ajungem la procedura din toamnă. Sper că de data asta unul din 6 să fie declarat învingător. În cazul în care se determină câștigătorul, aducerea autobuzelor la Chișinău ar dura în jur de 6 luni”, a declarat anterior Ceban.

Astfel, acum sunt două oferte care se află pe primul loc. Este vorba de MAZ, care a propus 119 382 Euro cu 6 ani de garanție și cu asigurarea mentenanței, și compania Isuzu, care vine cu oferta de 127 141 Euro și 6.5 ani de garanție, cu asigurarea mentenanței.

loading...

Comments are closed.