Alte știri

Ion Ceban, despre schemele de corupție care au fost în Primărie: Un executor judecătoresc condamnat la 7 ani de pușcărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general Ion Ceban spune că luptă cu schemele de corupție ce au fost în cadrul Primăriei Chișinău.

Edilul subliniază că în aprilie anul curent, un executor judecătoresc a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare de către Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani. Sentința a fost pronunțată pe dosarul intentat pe marginea delapidărilor frauduloase a terenurilor, proprietatea municipiului.

“Persoana în cauză în perioada anilor 2015-2017, deținând funcția de executor judecătoresc, contrar prevederilor legislației în vigoare a întocmit procese-verbale de preluare a dreptului de proprietate prin care a deposedat municipiul Chișinău de 4 loturi de pământ după cum urmează prin:

Teren cu numărul cadastral 0100506048, situat în sect. Buiucani str. Calea Ieşilor, F/NR
Teren cu numărul cadastral 0100114232, situat în mun. Chişinău, sect. Botanica str. Grădina Botanică (chiar la intersecție străzilor Dacia cu Grădina Botanică).
Teren cu numărul cadastral 0100102283, situat în mun. Chişinău, sect. Botanica, str. Grenoble.
Teren cu numărul cadastral 0100418249, situat în sect. Rîşcani, bd. Grigore Vieru.
Terenurile de care a fost deposedată ilegal municipalitatea au fost înregistrate la Oficiul cadastral Teritorial (în prezent Agenția Servicii Publice) în temeiul proceselor-verbale ale executorului judecătoresc în cauză.

Terenurile nominalizate au fost ulterior revândute de 3 – 5 ori, cel mai probabil, pentru a ascunde urmele infracțiunii comise prin schimbarea de proprietari”, a punctat Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

În prezent de către Primăria Chișinău sunt efectuate toate acțiunile necesare în vederea întoarcerii în proprietatea municipalității a terenurilor de care a fost deposedată prin acțiuni ilegale, subliniază primarul.

loading...

Comments are closed.