Alte știri

Ion Ceban, după vizita experților din Rusia: Eu mă bucur că beneficiem de o expertiză profesională, pe gratis

Pinterest LinkedIn Tumblr

Documentul privind planificarea strategică a Chișinăului va fi suspus consultărilor publice în această vară. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Miezul Zilei” de la Moldova 1.

Potrivit acestuia, documentul reprezintă pilonii economici, pilonii sociali, pilonii demografici ai capitalei, ce nu a fost elaborat până la moment. Un document draft a fost elaborat în 2007, cu definiții generale și ultima viziune este din perioada sovietică.

„Suntem singura capitală în spațiul European, care nu are o viziune de dezvoltare strategică. Avânt acest document ca bază, începând cu turismul și terminând cu centrul istoric, începând cu industria construcțiilor și terminând cu tehnologiile informaționale, etc. Am discutat cu diferiți experți. Am discutat cu mai mulți experți, eu mă bucur că avem această asistență din Federația Rusă, pe gratis”, a punctat edilul.

Ion Ceban spune că din cauza unor avize ce nu au fost aprobate de CMC, Primăria a pierdut servicii de 10 milioane, oferite gratis din partea unei companii din București. „Acum Primăria trebuie să cheltuie bani din buget pentru PUG. E rău când se face prea multe declarații aiurea, prea mult populism și politică, fără a avea un rezultat final”, a punctat Ceban.

Acum municipalitatea avansează, este vorba de caietul de sarcini, tema de program – este un set de reguli sub care trebuie să se dezvolte un oraș.

„Paralel lucrăm la conceptul centrului istoric, iar astăzi am discutat cu cei de la Ministerul Educației, pentru avea avizul pentru Planul Zonal în zona Centru și cum să îl punem în valoare. Acum lucrăm la planul de mobilitate – transportul public, alternativ și alte subiecte. Este un proces continuu, care nu se va finaliza mâine sau peste câteva luni”, a declarat Ceban.

Cât ține de planurile pentru 2021, edilul dă garanția că vor fi proiecte foarte multe.

loading...

Comments are closed.