Ion Ceban efectuează o vizită de lucru în China

În aceste zile, Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău și președintele Partidului Mișcarea Alternativa Națională, efectuează o vizită de lucru în China la invitația omologilor chinezi. Această deplasare are scopul de a întări relațiile bilaterale și de a explora noi oportunități de colaborare între Chișinău și orașul Xi’an.

În cadrul vizitei, primarul Ceban a avut o întrevedere cu conducerea Partidului Comunist Chinez și reprezentanții Primăriei orașului Xi’an. Întâlnirea a fost un prilej de a reafirma relațiile de prietenie dintre cele două orașe, consfințite prin Acordul de înfrățire semnat în anul 2021. În discuțiile sale, primarul Ceban a mulțumit omologilor chinezi pentru sprijinul oferit Chișinăului, inclusiv suportul financiar primit prin intermediul Ambasadei Chinei, atât în perioada pandemiei de COVID-19, cât și în timpul crizei refugiaților.

„Xi’an, un oraș cu 13 milioane de locuitori, dispune de o infrastructură dezvoltată, iar noi suntem deschiși pentru a continua colaborarea în diverse domenii”, a declarat Ion Ceban. Primarul a subliniat că Republica Moldova, în calitatea sa de candidat pentru integrarea în Uniunea Europeană, oferă numeroase oportunități de colaborare în diferite sectoare, fapt care poate fi valorificat prin parteneriate solide.

Cheltuielile sunt suportate de către partea chineză.

Total
0
Shares
Total
0
Share