Alte știri

Ion Ceban este gata să iasă la protest împreună cu primarii din țară dacă guvernarea va continua presiunea asupra autorităților publice locale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, care este și vicepreședinte al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), susține că autoritățile publice centrale exercită presiuni asupra administrațiilor locale și nu își onorează promisiunile făcute în campania electorală. Edilul spune că a solicitat o întrevedere la Parlament, pentru a discuta angajamentele actualei guvernări. Dacă primarii nu vor fi auziți, aceștia sunt gata să iasă la proteste, a declarat Ion Ceban, transmite IPN.

„Ceea ce mă alertează foarte mult și, probabil, alertează fiecare primar din localitate – ceea ce a făcut Ministerul Finanțelor și Parlamentul actualmente limitează și mai mult autonomia autorităților locale. Oamenii buni s-au adeverit a fi foarte răi în această privință. Și eu sper foarte mult că vom putea face front comun cu toți primarii și eu sunt gata să ies la protest, împreună cu primarii din țară, dacă va continua asemenea presiunea și o abordare distructivă în ceea ce ține de activitatea autorităților publice locale”, a declarat Ion Ceban la ședința operativă de la Primăria capitalei.

Conducerea CALM a adresat un demers către Parlament, solicitând o întrevedere cu Biroul Permanent. Ion Ceban spune că un angajament asumat și de PAS, privind alocarea directă în bugetele locale a impozitului pe venitul persoanelor juridice, colectat în teritoriul respectiv. E nevoie să fie onorat acest angajament, ca localitățile să se poată dezvolta.

loading...

Comments are closed.