Alte știri

Ion Ceban explică nuanțele purtării purtării măștilor în spațiile închise: „Nu este vorba doar de măști medicinale”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând cu 7 mai, în municipiul Chișinău a devenit obligatorie purtarea măștilor de protecție în spațiile închise precum transportul public, farmacii, magazine etc.

În contextul în care această decizie a provocat discuții în spațiul public, primarul general, Ion Ceban, a precizat că această nouă regulă nu implică obligatoriu măștile medicinale. Acesta susține că cetățenii pot apela și la alte materiale pentru protejarea feței.

„Această prevedere este orientată pentru a minimiza riscul infectării persoanelor în spațiile închise. Nu este vorba doar de măști medicinale. Este vorba despre orice modalitatea de protecție facială. Pot fi folosite basmaua, eșarfele și măștile care sunt confecționate de sine stătător. Sunt foarte multe exemple cum poate fi făcută o mască în condiții casnice, fără cheltuieli în această privință”, susține edilul capitalei.

Potrivit deciziei luate la 6 mai de către Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău persoanele care nu vor respecta această prevedere, riscă să fie sancționate.

„Sancționarea ține de organele respective, nu de Primăria mun. Chișinău. Noi recomandăm să fie respectată această obligativitatea. Înțelegem că nu pot fi decizii pe placul tuturor în această privință și, spre mare regret, încă avem o dinamică pozitivă de infectări”, a declarat Ion Ceban.

Citește și: Ministerul Agriculturii a organizat o ședință comună cu producătorii agricoli și companiile de asigurări

loading...

Comments are closed.