Ion Ceban, în discuții cu ministrul MAI, despre evacuarea mașinilor din capitală. Cum rămâne cu cele din curțile blocului

Primarul general Ion Ceban a venit cu unele precizări cu privire la evacuarea parcărilor din capitală de către o companie. Edilul spune că acest lucru este indispensabil atâta timp cât sunt șoferi, cărora nu le pasă cât spațiu le rămân pietonilor pe carosabil.

„Acțiunile sunt gestionate în totalitate de către Ministerul Afacerilor Interne, conform deciziei de Guvern și în urma unei licitații de contractare a unei companii responsabile de acest proces. Am primit mai multe reclamații de nemulțumire din partea cetățenilor în acest sens, astăzi, am avut o discuție cu ministrul Pavel Voicu”, a punctat Ceban.

Primarul crede cp această practică este binevenită, doar că până la oferirea unei alternative pentru cetățeni, trebuie să fie aplicată o primă etapă.

„Am vorbit despre amendarea șoferilor, care parchează ilegal pe trotuare și încurcă la deplasarea pietonilor, mamelor cu cărucioare, a personelor cu probleme locomotorii și amendarea acelor șoferi care parchează pe străzile magistrale și încurcă la traficul rutier, creând ambuteiaje. Am solicitat ministrului Pavel Voicu și am căzut de acord ca evacuarea mașinilor să nu fie efectuată la această etapă în curțile blocurilor”, spune Ceban.

Primarul a punctat că între timp, Primăria Chișinău este în proces de adoptare a conceptului pentru parcări. Totodată, municipalitatea împreună cu APP caută terenuri în centrul orașului, unde vor fi amenajate locuri de parcare.

La fel, vor fi amenajate şi parcări de tipul – parking lift, prima de acest fel va fi implementată împreună cu Universitatea Tehnică a Moldovei.

Total
0
Shares
Total
0
Share