Alte știri

Ion Ceban: „În weekend, în parcuri a fost ca la protest. Mii de oameni”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ceea ce a fost în parcuri în acest weekend, era de parcă ar fi fost organizat un protest. Așa caracterizează primarul general, Ion Ceban, aglomerația din parcurile capitalei. Edilul afirmă că în pofida faptului că cifrele arată o ușoară scădere a cazurilor de infectare, pericolul de îmbolnăvire este în continuare foarte mare.

„Afara s-a încălzit, iar oamenii au ieșit în parcuri, pe străzi și în zonele verzi. Tot ceea ce rog eu foarte mult este să respectați măsurile recomandate. Distanța, masca și dezinfectarea. Și dacă vedeți că unele parcuri sunt aglomerate, optați pentru alte parcuri, pentru alte locuri mai puțin aglomerate unde veți putea lua o cafea sau apă.

Medicii spun că avem aparent o diminuare comunitară a noilor infectări cu COVID-19. Până acum, în municipiu au fost înregistrate cca 102.000 cazuri confirmate de COVID-19 și cu regret 1724 decese. Chiar și cu estimările epidemiologice mai optimiste, în Chișinău în continuare avem o incidență foarte mare cu Covid-19”, a declarat Ceban.

Primarul cere locuitorilor să nu iasă noaptea din casă, după ora 23:00, în caz contrar s-ar putea trezi pe la TV și cu o amendă de la polițiști.

„Nu trebuie să vă duceți la farmacie la Ciocana, dacă vă aflați la Botanica. Aflarea în oraș este interzisă după 23:00. Dar vedem că sâmbătă noaptea s-a creat ambuteiaj de kilometri când șoferii au fost stopați de polițiști. Hai să fim mai serioși. Aduc sincere mulțumiri tuturor polițiștilor care patrulează pe străzi și parcuri. Este foarte importantă prezența dvs. și chiar sper că vom avea așa patrulări și după pandemie. Acest lucru va crește siguranța aflării în spațiile publice”, a conchis primarul.

loading...

Comments are closed.