Ion Ceban, indignat de nerespectarea măsurilor anti-COVID-19 de către proprietarii de restaurante și cafenele: „Poate ar fi bine să le sistăm activitatea pe o perioadă și să nu ne jucăm cu amenzile”

 

Primarul general Ion Ceban vine cu un avertisment către reprezentanții HoReCa din capitală. Edilul îi îndeamnă să respecte mările epidemiologice, pentru că, de altfel, ar putea să le sisteze activitatea pentru o perioadă, informează Agora.md

Am înțeles că unele restaurante achită amendă, pentru că stau după ora permisă, că încalcă regula că sunt prea multe persoane. A doua zi se repetă. Poate ar fi bine să le sistăm activitatea pe o perioadă și să nu ne jucăm cu amenzile. Vă rugăm foarte mult, am făcut tot posibilul ca această linie de plutire să existe, dar obrăznicia nu va fi tolerată. Vă rog să vă atenționați colegii, pentru că altfel va avea de suferit tot sectorul”, a spus Ion Ceban.

La începutul lunii martie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a emis un avertisment prin care solicită cluburilor de noapte și restaurantelor să respecte măsurile epidemiologice. În caz contrar, activitatea acestora ar urma să fie sistată.

Declarația vine după ce, în urma mai multor controale efectuate de poliție, au fost inițiate 247 de procese contravenționale.

Activitatea cluburilor de noapte este restricționată prin decizia CNESP din 15 februarie. Potrivit Codului Contravențional, persoanele fizice care nu respectă măsurile de profilaxie și combatere a bolilor pandemice riscă o amendă de la 2 000 până la 5 000 de lei, iar persoanele juridice – de la 10 000 până la 35 000 de lei. În cazul încălcării repetate a deciziilor CNESP, vizitatorii riscă amenzi până la 25 000 de lei, în timp ce administratorii localurilor pot fi sancționați cu până la 75 000 de lei.

Citește și: Cadrele didactice din municipiul Chișinău ar putea fi vaccinate anti-coronavirus, la dorință

Total
0
Shares
Total
0
Share