Alte știri

Ion Ceban își propune ca Primăria Chișinău să cumpere merele pe care agricultorii sunt nevoiți să le lase pe câmp

Pinterest LinkedIn Tumblr

În contextul în care ieri, pe reţelele de socializare, au apărut imagini în care un agricultor din nordul țării aruncă pe marginea drumului un camion întreg cu mere, primarul capitalei, Ion Ceban, a dispus ca specialiștii din domeniul educației să vină cu propuneri pentru ca merele moldovenești să ajungă pe masa copiilor din instituțiile de învățământ.

Ceban a declarat că Primăria Chişinău va găsi surse financiare suficiente și va încheia contracte cu agricultorii pentru ca merele să ajungă pe masa copiilor din școli și grădinițe.

„Aruncarea merelor fermierilor noștri unde au muncit este un dezastru total. Nu este normal acest lucru, nu putem să aruncăm tone de mere la gunoi. Noi cumpărăm iarna banane pentru copii cu preț de 3, 4 ori mai mare.”, a spus primarul capitalei.

Ion Ceban a declarat că Primăria își propune să asigure instituțiile educaționale, poate și cele medicale, cu fructe, venind astfel și în ajutorul fermierilor care nu au unde îşi realiza produsele.

„Nu știu ce fac autoritățile centrale în acest sens, dar am rugat să fie identificate surse săptămâna aceasta, iar fermierii să fie chemați în această săptămână la discuții.”, a mai subliniat primarul.

loading...

Comments are closed.