Politic

Ion Ceban: președintele Dodon rămîne consecvent în promovarea istoriei și limbii moldovenești!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Purtătorul de cuvînt al președintelui Dodon, a comentat declarațiile președintelui Parlamentului Andrian Candu, care a declarat în cadrul unei emisiuni de la Moldova1, că s-ar putea ajunge la suspendarea din funcție a lui Igor Dodon. Ceban a scris într-un status pe facebook că în asemenea caz, poporul va fi de partea președintelui.

Ceban a mai adăugat că președintele Igor Dodon rămâne consecvent în promovarea Istoriei Moldovei în școli și a limbii moldovenești ca limbă oficială. Ceban a adăugat că așa și-ar dori și majoritatea cetățenilor.

Chiar dacă în cadrul unui club de presă organizat în localitatea Holercani de pe malul Nistrului, Dodon a spus că în perspectiva reunificării statului și reglementării transnistrene, s-ar putea discuta și grafia în baza căreia va funcționa limba oficială a Republicii Moldova – latină sau chirilică, Ion Ceban a scris că președintele Igor Dodon nu a vorbit vreodată despre acest subiect.

„Președintele Igor Dodon nu a vorbit vreodată despre reintroducerea grafiei chirilice. Deci acestea sunt speculații și falsuri ordinare. Păcat că unii jurnaliști le-au preluat în mod iresponsabil.”, se spune în postarea lui Ceban.

Internauții au criticat dur comentariul președintelui Dodon privind eventuala revenire la grafia chirilică.

loading...

Write A Comment