Economic

Ion Ceban: Primăria Chișinău va oferi ajutor lunar de 1 000 de lei pentru tinerii specialiști la achitarea chiriei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul fracțiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, a prezent, în cadrul conferinței de astăzi, un proiect de decizie, ce prevede soluționarea problemelor privind spațiul locativ pentru tinerii funcționari din Chișinău.

„Ideea acestui proiect îmi aparține și include și rezultatele discuțiilor din campania electorală, avînd în vedere că problema spațiului locativ este una foarte neplăcută și complicată. Mulți tineri aleg să plece din țară, pentru că nu-și permit să achite chiria, cu atît mai mult – să-și cumpere o locuință în Chișinău. Astfel, în numeroase domenii de activitate din municipiu sînt zeci și chiar sute de locuri de vacante”, a spus Ion Caban.

Proiectul prevede acordarea unui ajutor lunar de 1000 de lei, începînd cu 1 septembrie curent, pentru aproximativ 500 de tineri specialiști, în primii trei ani – angajați în cadrul administrației publice locale, în instituțiile medico-sanitare, în educație și-n alte domenii. Ajutorul este destinat pentru achitarea unei părți din chirie. Costurile prevăzute de proiect ajung la aproximativ 2 milioane de lei, iar sursele financiare au fost deja identificate. De asemenea, în prezent avem discuții pentru ca, eventual, să acordăm suport și pentru achitarea ratelor pentru locuință.

„Știu că nu este mult, dar este un început, iar ulterior, pornind de la această practică, am putea identifica noi soluții și surse pentru a majora garanțiile sociale pentru tinerii specialiști. Îmi exprim speranța că proiectul dat, care e unul de maximă importanță, va fi susținut de toate fracțiunile din Consiliul municipal, la următoarea ședință”, a mai spus Ion Caban.

loading...

Comments are closed.