Alte știri

Ion Ceban s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de veterani din Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general, Ion Ceban, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții asociațiilor de veterani din municipiul Chișinău, transmite Telegraph.md

Reprezentanții veteranilor de război din Transnistria și din Afganistan au informat primarul capitalei despre problemele cu care se confruntă în raport cu autoritățile administrației publice locale, inclusiv cele privind neexecutarea hotărârilor de judecată privind asigurarea cu spațiu locativ a veteranilor, modificarea unor acte adminsitrative, care ar permite redistribuirea unor spații locative acestei categorii de cetățeni, soluționarea chestiunilor de ordin locativ-comunal și atitudinea anumitor servicii de profil pentru problemele invocate de cetățeni.

Alte subiecte s-au referit la acordarea de servicii medicale gratuite, alocarea de spații nelocative pentru necesitățile veteranilor, reparația de monumente, asigurarea procesiunilor funerare gratuite pentru veteranii cu merite.

Pe parcursul întrevederii, primarul general a invitat la discuții mai mulți reprezentanți ai municipalității, responsabili de domeniile pentru care au fost invocate probleme și a dat indicații de a monitoriza situația pentru cazurile abordate.

Ion Ceban a avut un mesaj drastic față de responsabilii vizați: ori soluționează problemele curente enunțate de veterani, ori își depun demisia. De asemenea, șefii de la Direcția locativ-comunală și de la Direcția generală economie, reforme și relații patrimoniale urmează să raporteze luni, la ședința operativă, despre chestiunile prezentate la dialogul cu veteranii.

Părțile au convenit organizarea de întrevederi o dată pe lună, pentru a monitoriza soluționarea probelemelor veteranilor care țin de competența administrației publice locale.

Citește și: Antrenorul de fotbal Igor Dobrovolski a obținut cetățenia Republicii Moldova

loading...

Comments are closed.