Ion Ceban se afișează lângă Ambasadorul SUA deoarece vrea să supraviețuiască, crede Igor Dodon

Jurnalista Natalia Morari a declarat în ediția Morari.live că a pariat cu Ion Ceban că nu va putea ajunge candidat la funcția de Primar. Însă, ulterior, Ambasadorul SUA a fost văzut alături de Ion Ceban la lansarea Târgului de Crăciun. În această ordine de idei, jurnalista l-a întrebat pe invitatul ei, Igor Dodon, dacă nu crede că acesta este un semnal din partea occidentului.

“Poate aceasta e un fel de garanție de securitate politică pentru Ion Ceban?”, a întrebat Natalia Morari.

Igor Dodon a spus că Ceban se apropie de americani pentru că vrea să supravieșuiască și pentru că a înțeles cine sunt adevărații stăpâni în Moldova.

“Ceban încearcă să supraviețuiască. El a înțeles ca și mulți alții cine e aici șeful. Și nu e PAS. Aici totul e sub controlul partenerilor de dezvoltare. Eu am văzut mulți Ambasadori, Hogan, care i-a asigurat victoria Maiei Sandu și PAS-ului. Dacă cineva o să-i spună, el știe despre ce vorbesc eu. Michalko, care se implica direct în campania electorală a Maiei Sandu și PAS. (…) Ceban vrea să supraviețuiască, a văzut că PAS a pornit toate motoarele împotriva lui. PAS vrea să ia Primăria cu orice preț. Și a înțeles că cu PAS nu ai ce vorbi, dar cu ei nu ai ce vorbi, și a luat decizia să vorbească cu cel care îi controlează, cu cei care le dă lor indicațiile. A încercat să ia contact cu americanii. Americanii sunt pragmatici, eu îi înțeleg. Ei au un scop geopolitic foarte clar. Lor le trebuie ca să existe un front unic care să lupte împotriva Federației Ruse, geopolitic, nu vorbesc acum despre război. Ei au scopurile lor geopolitice și utilizează orice instrument. Dacă va fi necesar să-l netezească temporar pe Ceban pe cap ca să-și atingă scopurile, îl vor netezi. Dar nu neapărat asta îi va garanta ceva lui Ceban. Și Plahotniuc se considera mare prieten cu americanii. Plahotniuc tot îi numea pe ruși în tot felul. Plahotniuc a întors avionul lui Rogozin. Și unde-i acum, cu ce s-a terminat asta? Plahotniuc e în lista de sancțiuni”, a explicat Igor Dodon.

Fostul șef al statului a mai adăugat că apariția Ambasadorului SUA alături de Ion Ceban i-au pus pe gânduri pe cei din procuratură și justiție.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share