Alte știri

Ion Ceban spune care sunt noile prevederi privind amplasarea teraselor de vară în oraș

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general Ion Ceban a venit cu o reacție la modificările procedurilor de amplasare a teraselor de vară în oraș. Potrivit acestuia, nu se permit construcții capitale la amplasarea teraselor, oriunde acestea sunt amenajate, informează Today.md

În cazul amenajării teraselor pe lângă unitățile de alimentație publică cu mese, scaune și umbrele, locul destinat pietonilor trebuie să fie nu mai mic de 2,5 metri. Modificările introduse la regulament prevăd că amplasarea teraselor va fi permisă în baza notificării de comerț și schema de amplasare va fi eliberată de către pretură, ținând cont de prevederile legale”, scrie acesta pe pagina sa de Facebook.

Edilul afirmă că anterior regulamentul prevedea amplasarea teraselor în baza contractelor de superficii sau locațiune funciară.

Suntem pentru stimularea comerțului organizat și modern, în special în perioada de pandemie când oamenii pot să petreacă timpul în aer liber, dar suntem împotriva abuzurilor și a încălcării legii”, a conchis primarul.

Citește și: VIDEO // Deputații au ținut un minut de reculegere în memoria Ludmilei Guzun

loading...

Comments are closed.