Ion Ceban: “Traficul în capitală va fi mult mai mult fluidizat dacă va fi implementat proiectul propus și deja început deja Primăriei Chișinău“

Traficul în capitală va fi mult mai mult fluidizat dacă va fi implementat proiectul propus și deja început deja Primăriei Chișinău, în frunte cu Ion Ceban.

Ceban spune că una din prioritățile primordiale este dezvoltarea centrului de monitorizare a traficului și sistemul de trafic pentru zonele urbane.

„Ne dorim un oraș cu trafic fluent, rapid și sigur. Acum a avem un proiect cu UE, în care urmează să elaborăm și să finalizăm Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și tot ce ține nemijlocit de schema de transport alternativ, cum și în ce condiții urmează să fie dezvoltate. Totul este înglobat în acest sens. Fiecare locuitor își dorește să călătorească liber, fluent prin oraș. Pentru siguranța pietonilor, dar și fluidizarea traficului vom instala noi semafoare în intersecțiile aglomerate după exemplul străzii Kiev sau Dacia. Vom identifica soluții pentru fluidizarea traficului și modernizarea intersecțiilor aglomerate, una din ele ar fi Calea Moșilor – Ismail, în zona fabricii de Tutun, dar și aici este un proces amplu și complex”, a declarat Ion Ceban.

Sistemul de control pentru traficul urban va aduce multiple beneficii fiind integrat într-un Centru de monitorizare a traficului urban.

Este deja dezvoltată toată arhitectura sistemului de control a traficului si prevede mai multe etape de implementare:
– Instalarea camerelor de supraveghere video în intersecții. Este vorba de camere inteligente;
– Înlocuirea contoarelor de semaforizare;
– Software de întreținere și programe, toate aceste lucrări ulterior urmează a fi integrate in centrul de monitorizare a traficului care este deja in proces de amenajare si dotare la Direcția de Mobilitate Urbană.

Total
0
Shares
Total
0
Share