Actualitate

Ion Ceban trage un semnal de alarmă: Transportul în comun este focar de infecție cu noul coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Transport în comun este un adevărat focar de infecție cu noul coronavirus, atenționează Ion Ceban, primarul general al Chișinăului, după ședința de astăzi a CSS.

În context, Ceban susține că transportul public nou ar putea contribui la diminuarea riscurilor de infectare cu Covid-19.

“Trebuie să creștem numărul de unități de transport în capitală. M-am adresat către toți! Parlamentul ne-a dat o interpretare că putem merge pe discuții directe pe autobuze la mâna a doua.

Pentru cele 100 avem lansată licitație în jurnalul UE și așteptăm, dar așteptăm de un an de zile.

Ar trebui să avem unele soluții imediate, așa cum am făcut cu troleibuzele de la Riga.

Eu sper că subiectul nu va fi politizat în Consiliul Municipal Chișinău.

Am vorbit cu toate fracțiunile din CMC. Am zis, cine este gata, acela să prezideze ședința sau grupul de lucru cu privire la procurarea unităților de transport.

Ați văzut în suburbii, în aria metropolitană, în toate 18 localități pe primul loc se află problema transportului public.

Și tot în transportul public, ca și în lift, avem o rată de infectare mare.

Oamenii nu o să înțeleagă atunci când avem restricții într-o situație și nu avem restricții în altă parte sau o neintervenție în acest sens”, a declarat Ceban.

Amintim că azi are loc ședința CSS, iar președintele Maia Sandu ar putea cere instituirea unei carantine la nivel național. Pe de altă parte, Igor Dodon respinge această propunere.

loading...

Comments are closed.