Alte știri

Ion Ceban vrea să organizeze un maraton al vaccinării în capitală: Pregătim deja lucrurile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general Ion Ceban vrea să organizeze un maraton al vaccinării în capitală, după modelul vecinilor din România. Despre acest lucru a vorbit edilul în cadrul unui live în fața Centrului de Vaccinare din Chișinău.

„Ce este cert că altă soluție decât vaccinul nu este. Ați văzut că în luna martie spitalele erau arhipline. Specialiștii spun că am putea avea și un alt val în această perioade. Virusul poate să nu dispare, poate și să facă o mutare. Acum avem vaccin diferit, pe placul fiecăruia. De asta invităm toată populația la vaccinare. Am zis că împreună cu administrația, cu Direcția Sănătate din cadrul Primăriei, să facem maratoane după exemplul colegilor din România. Eu tare mult mă bucur că prin exemplu propriu oamenii au venit să-i încurajeze pe ceilalți”, a precizat edilul.

Cât ține de rata de vaccinare din capitală, Ceban afirmă că este foarte greu să existe o cifră exactă pentru că mulți s-au vaccinat în Chișinău, iar alții în România.

„Este important că astăzi avem vaccin. Suntem în discuții cu Ministerul Sănătății să extindem această capacitate în alte instituții, să avem împreună înțelegerea că echipele noastre mobile din policlinici sunt gata să vină la diferite organizații profesionale. Eu cred că în viitorul apropiat putem să diminuăm din riscul pandemiei”, a conchis Ceban.

Amintim că astăzi un număr de 60 de motocicliști au venit la vaccinare, pentru a arăta necesitate imunizării și a îndemna cetățenii să vină să se vaccineze.

loading...

Comments are closed.